-
Gastronomia zadłużona na ponad miliard złotych. Czy sezon imprez okolicznościowych pomoże?
... awaryjnego rozwiązania, bo wybrany lokal w międzyczasie zniknął. Przed złożeniem rezerwacji i podpisaniem umowy warto więc sprawdzić sytuację finansową restauracji czy firmy cateringowej w bazie BIG InfoMonitor - przypomina Sławomir Grzelczak, prezes BIG InfoMonitor. Przez ostatnie lata rynek gastronomiczny mający swoje trudności rósł liczony ...
-
2 mld zł długów HoReCa. Lepiej w hotelarstwie, źle w gastronomii
... skróceniem tygodniowego czasu otwarcia. Coraz częściej widzimy więc tabliczkę, że lokal w poniedziałek jest nieczynny. Widocznym w branży gastronomicznej trendem, jest ... do końca 2023 roku. Dla przykładu: w ostatnich sześciu miesiącach polski rynek gastronomiczny urósł o 2,6 tys. restauracji, punktów ruchomych, firm kateringowych i popularnych barów. ...