-
Gastronomia mierzy się z inflacją. Jest trudniej niż w czasie pandemii
... usług gastronomicznych, które można łatwo zastąpić domowymi posiłkami lub gotowymi daniami z dyskontu. Restauracje muszą obejść się smakiem Według danych firmy doradczej Dun&Bradstreet w 2022 r. działało w Polsce 91,7 tys. lokali gastronomicznych ... Wyższe o 25 proc. koszty produkcji, trudności z dostępnością niektórych surowców i coroczne podwyżki ...
-
Komunie i wesela nie pomogą branży gastronomicznej?
... odrobinę mniejsze. Trzeba jednak zauważyć, że mimo wzrostu liczby lokali gastronomicznych w perspektywie 5-letniej o 16,2 proc., jeszcze szybciej rośnie liczba tych, które mają zaległości ... usługi cateringowe, problemy finansowe nie ominęły także tej branży – dodaje. Komunijne koszty to nie tylko lokal i jedzenie Na zyski w czasie komunijnego boomu ...
-
Catering i food truck w opałach. Rośnie zadłużenie gastronomii
... cen. Wciąż chodzimy do restauracji, ale wydajemy mniej Większe koszty życia przekładają się na ograniczenie wydatków Polaków na przyjemności, w tym bywanie w ... usług. Zaś swoje ceny gastronomia i hotele podniosły w tym czasie o 16,9 proc. Dla części klientów to za dużo, by dalej równie często chodzić do restauracji, ale dla wielu firm gastronomicznych ...
-
Jakie oferty bankowe dla najbogatszych Polaków?
... m.in. koszty leczenia za granicą do wysokości 1 mln euro… Na posiadaczy czarnych kart płatniczych czeka wiele programów zniżkowych w hotelach, obiektach gastronomicznych czy ... kreacji znanego projektanta z odległej stolicy mody. Wyjątkowość kosztuje Wyżej wymienionych usług klienci nie dostają jednak za darmo. Korzystanie z nich wiąże się często z ...